9. august 2017

Af HenrikMini

Endnu en pokal til klubben – 2009 til Brøndby Cup

Årgang 2009 (U9) deltog den 29. og 30. juli i årets Brøndby Cup. Brøndby Cup er en stor turnering, der for de ældstes vedkommende starter allerede onsdag, og som byder på hold fra hele verden og ungdomsfodbold på højeste niveau. Samtidig er der masser af aktiviteter mellem kampene, og alle deltagere får en billet til søndagens hjemmekamp i Superligaen. I dette tilfælde var det den forrygende 5-3 kamp mod Lyngby, som en stor del af holdet gik ind og så sammen.

Selve turneringen var for FC Holtes vedkommende en lejlighed til at stille et hold, med spillere der ikke tidligere havde spillet så meget sammen, da de normalt er spredt ud på A-, B- og C-hold. Holdet var med i, hvad der viste sig at være en stærk B-række, så der var en smule bange anelser før turneringen om, hvorvidt der var blevet gabt for højt. Allerede i første kamp blev de bekymringer gjort til skamme, da drengene viste flot sammenspil og gode individuelle aktioner samt masser af løbearbejde og god fight, resulterende i en 4-0 sejr. En fremragende start; men heldigvis også den eneste kamp, som sluttede med en målforskel på mere end et mål… Det er altid sjovt – men sjældent voldsomt lærerigt – at vinde stort, mens drengene endnu ikke er der, hvor de kan sætte pris på den læring, man kan drage af store nederlag.

Rohan i kamp om bolden mod en af drengene, der kom langvejs fra – nemlig fra Nykøbing Falster

Turneringen er arrangeret således, at 20 hold fordeles på fire puljer, og her spiller om ti pladser i de to medaljeslutspilspuljer, og ti pladser i de to nederste puljer. Lørdag var således en udskilningsløb for at forsøge at komme i øverste halvdel. Det lykkedes med yderligere en sejr, en uafgjort og et nederlag. FC Holte var tilmed det eneste hold, der tog point fra puljens vinder. Et godt resultat af en lang og regnvejrspræget lørdag. Regnen var dog godt for noget, i det drengene var samlet i Brøndbys klubhus, og der så Danmarks kvinder vinde deres EM-kvartfinale 2-1 over de regerende Europamestre fra Tyskland. Stemningen var høj i klubhuset – ikke mindst fordi 11 af spillerne i kvindelandsholdets trup spiller eller har spillet i Brøndby. Meget ligesom da det danske herrehold i sin tid fejrede deres EM-triumf.

Elliot – og de andre – i lørdagens tunge, våde regn

Søndagens kampe var – som man kunne forvente – med modstand en tand skarpere end om lørdagen. Drengene var dog klar på udfordringen, og spillede fire rigtig gode kampe. Resultaterne var ikke helt, som drengenes indsats fortjente; men det synes man jo ofte, når man ikke vinder :-).

I første kamp førte FC Holte med 1-0 mod gårsdagens puljevinder fra Solrød, indtil 30 sekunder før tid, hvor et skud langt udefra blev undervurderet af den ellers fremragende målmand. En meget ærgerlig måde at spille 1-1 på, som ellers var et fair resultat af kampen.

Endnu en stor redning af Kristoffer – i daglig tale: “Brogaard”

Næste kamp var mere af samme skuffe, dog med en endnu mere ond skæbne: FC Holte dominerede og skabte mange chancer; men træfsikkerheden var ikke på det niveau, drengene normalt viser. Da modstanderen så i sidste minut (igen) sendte en stiv tå op i det lange hjørne, var det et meget bittert nederlag.

Arian i kamp om bolden med to drenge fra Ledøje-Smørum

Det sad lidt i drengene til næste kamp, hvor gejsten manglede lidt, og derfor led det et trods alt fortjent nederlag på 1-0. Det positive var, af modstandernes scoring ikke fik hovederne til at hænge, men til gengæld brystkasserne til at blive skudt frem, og derfra fik drengene fightet sig ind i kampen. Desværre uden den forløsende scoring; men meget imponerende – og lovende – at se sådan en reaktion, fra trods alt så unge drenge.

Ole med lidt finurlige driblinger langs linjen

I sidste kamp blev kræfterne og motivationen i fællesskab mønstret til at skabe en god afslutning. Brøndbys 2. hold bød op til dans, og i en fremragende kamp, der bølgede frem og tilbage, tog Holte igen føringen. Brøndby pressede på for udligning, Holte skabte stadig chancer i den anden ende, men midtvejs i 2. halvleg resulterede et klumpspil i Holtes felt i en Brøndby-scoring. Drengene jagtede herefter ærgerrigt scoringen og sejren, men det var bare ikke dagen, hvor den skulle komme. Kampen endte derfor 1-1, efter endnu en indsats som drengene kunne være stolte af.

Oscar vinder duellen med to Brøndby-spillere

Samlet set fik de nogle gode dage, masser af gode kampe og nogle gode oplevelser – eksempelvis da Brøndbys træner Alexander Zorninger på sin mountainbike trillede rundt på anlægget og sludrede med deltagerne, eller da Brøndbys spillere kom ud til træning, og beredvilligt stillede op til fotografering med deres små fans. Magnus fik et billede med sine idoler Christian Nørgaard og Lasse Vigen, mens Hany Mukhtar fik lov til at få taget et billede med Elliot. Brøndby har som det vil være mange bekendt spillet god og inspireret fodbold siden, og det tager vi naturligvis den fulde ære for 🙂

Fra venstre: Elliot, Kristoffer, Rohan, Magnus, Ole og Arian. Forrest: Oscar.

Lasse Vigen, Magnus og Christian Nørgaard

Fra venstre: Arian, Rohan, Magnus, Alexander Zorniger og Ole

Andre Nyheder