27. august 2017

Af HenrikMini

Nyt DBU-koncept: Lille bane – store mål

Det var en flok spændte FC Holte U10 A spillere, der drog til Espergærde for at deltage i det første stævne under det nye koncept, som DBU i år tester på de bedste U10-spillere. Der spilles 5 mod 5 på samme størrelse bane, som alm. 5-mands bold, men med større 8-mands mål.

Der er ingen tvivl om, at det nye koncept bliver en succes i U10, hvor 5-mands målene er ved at være små, og hvor man skal til at omstille sig til de større mål og en større bane, som der benyttes i 8-mands. Spillet bliver mere livligt, eftersom det at stå kompakt langt tilbage på banen er “no-go”. Der skal presses højere oppe på banen, og der opstår flere kontramuligheder, der er flere afslutninger – og selvfølgelig flere mål.

Taktikken for FC Holte var lagt med højere boldpres på modstanderen og mange afslutninger. Drengene var klar fra første fløjt og det gik udover Helsinge, som fik en lektion på 10-0. Derefter fulgte nogle tættere kampe mod B73 Herlev, Bagsværd og Espergærde, som resulterede i 3 sejre på hhv. 2-1, 6-3 og 2-1. En herlig dag med mange gode præstationer og en flok trætte drenge, der var meget positive omkring det nye koncept. Flot spil og godt arbejde af Lars, William, Villads, Anton, Mathias, Alexander og Sofus.

Andre Nyheder