9. april 2018

Af HenrikMini

Fornuftig start på forårssæsonen

Foråret har i dén grad ladet vente på sig. Men forårssæsonen har banket på – og er i denne weekend lukket ind på fornuftig vis.

U16-1 lagde hårdt ud med første kamp lørdag morgen kl. 09:00. Ikke just et ønske-tidspunkt for en teenager, men alligevel… Udekampen blev spillet inde – nemlig i Top Danmark Hallen i Ballerup Idrætsby. En indendørs kunstbane – hvilket fik humøret til at stige et par grader hos drengene.

Drengene mødte en modstander, som bestod af spillere, der alle går på FC Barcelona-akademiet i Ballerup – nok den bedste modstander, drengene til dato har mødt. Fra første fløjt stod det klart, at det var et teknisk stærkt og boldbesiddende hold. Forsvaret – fornuftigt ledet af Victor Boers – formåede at lukke ned på de sidste 20-25 m, således at Ballerup ikke fik konverteret overtaget til reelle chancer. Samtidig lykkedes det for Holte at presse opspillet, hvilket gav omstillinger, der blev effektivt udnyttet. Først af Bertram, der scorede kampens første mål efter et flot hovedstød. Det blev 2-0 ved Gustav, der nettede på en ripost efter et hjørnespark. Det lykkedes dog Ballerup at reducere til 1-2 – Holte svarede dog hurtigt igen, da Hugo efter fornemt presspil opsnappede bolden og kontraen blev smukt omsat til mål. 3-1 til Holte.

Anfører Victor Boers styrede forsvaret på bedste vis.

Kampens – og måske årets – mål blev kort efter sat ind af Noah fra ca. 30 m., da han så, at Ballerup-keeperen var 2-3 m for langt ude af sit mål. En sand perle, som selv modstanderens forældre måtte klappe af. 4-1 til FC Holte. 2. halvleg blev en hård affære for de mørkeblå, der måtte kæmpe for hver bold og hver meter. Ballerup BK formåede at få reduceret til både 2-4 og 3-4 inden dommer Jesper Pind fløjtede morgenens opgør af.

Gustav, der er hjemme i FC Holte igen efter en halvsæson i BSV, nettede til 2-0 efter en ripost på et hjørnespark.

Alt i alt en fantastisk kamp og en god sejr, som skyldes en stærk indsats af alle drengene. Og lige netop den stærke holdfight er drengenes varemærke. Kampen er også et billede på, hvad samarbejdet mellem U15 og U16 kan føre til. Truppen, der består af de bedste fra de to årgange, er både bred og stærk – og vi her på redaktionen har hørt rygter om, at drengene har givet hinanden håndslag på, at de vil gøre alt for at snuppe 1. pladsen i en ellers stærk pulje. Redaktionens udsendte medarbejder glæder sig til at følge U16-drengene her i foråret, til at se, om de kan fortsætte det flotte spil og om de kan lægge yderligere på.

 

Flot åbning for U14 mod naboerne

På en solrig aprilsøndag drog FC Holtes U14-drenge ud på eftermiddagen en tur til naboerne fra Lyngby. 14 kampklare Holte-drenge, der fra starten kl. 14:45, troede på det og kæmpede både for holdet og for sejren, gav den gas fra første fløjt. Da U14-2 er såkaldt “døm-selv”-række – altså en række, hvor lokalunionen ikke som udgangspunkt påsætter dommer, skal hjemmeholdet selv stille med dommer eller anmode om dommerpåsætning hos DBU Sjælland. Noget var i en forbindelse gået skævt og der kom ingen dommer. Heldigvis var FC Holte på sidelinjen rigt repræsenteret, så Raymond blev udstyret med fløjte og kort – og så kunne der spilles bold.

FC Holte manglede på ingen måde opbakning på sidelinjen – selv en dommer, uden for billedet, kunne de stille med.

FC Holte stod godt og solidt i særligt 1. halvleg. Med en varm venstrekant – Albert – var der flere gode opspil dén vej. 17 min. inde i første halvleg så et hjørnespark i Holtes venstreside ud til at rinde ud i ingenting, men Carl-Emil fik sparket bolden retur i feltet, hvor den havnede for fødderne af Frederik, der uden chance for lyngbys keeper, bragte FC Holte på 1-0. Jubel på banen såvel som på sidelinjen. Og allerede seks minutter senere var der mere af samme skuffe – Albert tog meter på venstrekanten og fik sendt Frederik på måljagt. 2-0 til FC Holte. En stilling, der holdt til pausen.

Albert spillede en brandvarm venstrekant ved søndagens lokalopgør mod Lyngby.

2. halvleg startede lidt sløvere end 1. Hjemmeholdet blev lukket ind i kampen og fik efter ca. 10 min. reduceret til 1-2. Dette vækkede dog ikke helt gæsterne fra Holte, der alligevel fik scoret til 3-1 efter 58 min. spil. Lyngby vandt dog mere og mere ind – og kom på 2-3. Med mindre end 8 min. igen trådte forsvarsgeneralen Nikolaj til med en blød inderside efter et forlænget hjørnespark fra venstresiden. 4-2.

Søndagens Lyngby-kamp bød på ikke mindre end fire “æsker” fra Frederik – der efter kampen blev kåret til “Man of th e Match”.

Kort herefter brød Louis et Lyngby-angreb og sendte Frederik afsted mod Lyngby-målet. 5-2 til gæsterne. I de døende sekunder af kampen lykkedes det for hjemmeholdet at reducere til 3-5. En god start på forårssæsonen, hvor der forhåbentlig bliver mere fra samme skuffe.

Andre Nyheder