10. august 2018

Af HenrikMini

Næsten flyvende sæsonstart for 2009

Årgang 2009 tyvstartede i den forgangne weekend sæsonen ved at sende et hold til Brøndby Cup. I en pulje bestående af tele ti hold, var opgaven for Emilia, Rohan, Elliot, Kristoffer Elias, Carl, Arian og Magnus ganske simpelt at slutte foran alle de andre, da kun ét hold fra hver pulje gik videre (til finalen).

Holdet lagde godt fra land med fint spil og god defensiv opmærksomhed, og de to første kampe blev da også vundet med hhv. 3-0 og 2-1 over Hvidovre og Kastrup. I tredje kamp var det som om ”det kommer af sig selv”-attituden havde sænket sig over holdet. Kampens første angreb førte til en modstanderscoring, og resten af halvlegen var ikke god. Rosenhøj BK således til pause med en smal 1-0 føring. I pausen fik Holte-holdet dog samlet sig, og i anden halvleg var der tempo i sammenspillet og vilje i duellerne, og det var derfor fuldt fortjent da Elliot først erobrede bolden, siden rundede en modstander og afslutningsvist trillede bolden mellem benene på den iøvrigt gode målmand. Tilsvarende virkede det som en logisk konsekvens, da Magnus et par minutter senere efter to sparkefinter, en step-over og et par andre snævre træk, fladt bankede bolden ind ved nærmeste stolpe et godt stykke udefra. Målmanden var nede efter den, men kombinationen af kraften i skuddet, den yderlige placering og den ekstremt dårlige bane var nok til, at bolden strøg i mål.

 

Forskrækkelsen i den tredje kamp var en lærestreg holdet tog til sig, og de to sidste kampe om lørdagen blev vundet af et træt men koncentreret hold med 3-0 og 5-1 over hhv. Brøndby IF 3 og Brøndby IF 4.

 

Søndag var opgaven ”at gøre det hele igen”, og holdet lagde koncentreret fra land med en 3-0 sejr. I søndagens anden kamp lagde Holte-holdet ud med et snævert overtag i spil og chancer, men fik et mål i mod sig. I pausen var der god gejst, og trykket på modstanderen blev større i anden halveg, men chancerne blev aldrig spillet rigtig store, mod en godt organiseret og godt kæmpende modstander. Efterhånden som desperationen begyndte at indfinde sig, var modstanderne også dygtige og kloge nok til at straffe Holte med to, flotte kontrascoringer – og selvom Holte-holdet samlet set havde stor ære af kampen, var det (som det oftest er), det bedste hold, der vandt.

 Efter at den ellers direkte kurs mod finalen pludselig var blevet til en direkte kurs mod afgrunden, var skuffelsen stor hos spillerne. De viste dog, at de indeholder vigtigere elementer end kondition og teknik, da de kollektivt rejste og tilkæmpede sig en god 2-0 sejr. Modstanderholdet var gode, men kunne ikke matche de indviduelle kvaliteter hos Holtes spillere.

 

Dagens sidste kamp blev spillet med de absolut sidste ressourcer – spillerne kørte på vilje, dampe og druesukker, og ikke ret meget andet. Ikke desto mindre fik de etableret et overtag og skabt flest chancer, samtidig med at ”0”-et komfortabelt blev holdt. Ind ville bolden dog ikke, og det samlede udkomme af to gode dage i Brøndby blev derfor resultatmæssigt et nederlag, en uafgjort og syv sejre. Vigtigere var dog de mange timers gode samvær, en masse scorede mål og en masse godt spil – så der var god stemning, da holdet i samlet flok gik ind og så Superligakampen mellem Brøndby og FC Nordsjælland. 2-0 sejren til hjemmeholdet var til stor tilfredshed for nogen, mindre for andre og slet ikke for Rohan, der modigt var mødt op til kampen klædt ud som kataloget fra FCN’s fanshop J


 

Andre Nyheder