21. august 2018

Af HenrikMini

Tårnby-pokaler til FC Holte

FC Holte deltog den 18. og 19. august i AB Tårnby Cup 2018 med fire hold – to hold fra Årgang 2012 i U7 rækken, og to hold fra årgang 2009 i henholdsvis U10A og U10C.

Om lørdagen var ”Legenderne” fra Årgang 2012 i kamp. De små ben blev brugt flittigt og ivrigt på tremandsbanerne, i en grad så Brøndbys træner Alexander Zorniger utvivlsomt ville være misundelig. Der var i den grad tale om kaos-fodbold og AKTION! AKTION! AKTION!…

Konrad, Hugo og Villads måtte på deres hold klare sig uden udskifter; men båret frem af masser af gejst, opsparet fodboldglæde fra en lang sommer og ikke mindst kanelgifler blev det til fire gode kampe. Første kamp sluttede 0-0 og anden kamp resulterede i en god 3-1 sejr.

I tredje kamp var der tale om et decideret sammenbrud i først halveg, hvor målene haglede ind i en grad, som de små 0.-klasser ikke kunne tælle (heldigvis). Det blev der rettet op på i pausen, og anden halveg sluttede 1-1. I den sidste kamp blev det til en hårdt tilkæmpet – men velfortjent – 2-1 sejr.

 


Ingvar, Sebastian, Alexander og Arthur var stadig lidt på ferie, da de første kampe blev spillet. Efterhånden blev der dog rettet op på det, og drengene viste klassen i den sidste kamp, som sluttede med en sejr på hele 5-0. Når sidste kamp ender med en sejr og der iøvrigt er pokaler til alle, så har det været en fantastisk dag. Kortidshukommelsen for en 6-årig er heldigvis vidunderligt kort…

De lidt større drenge (M/K) fra Årgang 2009 indtog banerne næste dag. Gustav Wisborg, Ole, Gustav Ingemann, Frede, Arian, Elliot Linderholm og Emilia lagde flot fra land med en sejr på 8-0. Den blev fulgt op af en sejr på 6-0 og herefter en på 3-0. Dermed var puljen vundet, og en plads i finalen sikret. En tæt kamp bød desværre på et nederlag på 1-0. Men igen var der pokaler til alle – og alle fire kampe bød på rigtig flot spil og samlet set en masse mål og kun et imod, så også her var der smil på læben, da dagen var omme.

I U10A-rækken var FC Holte-holdet bestående af Jakob Skovby, Kristoffer Brogaard, Albert, Magnus Hørup, Rohan og Gustav Risbjerg kommet i menneskehænder, med først en kamp mod Brøndbys U10 Masterclass efterfulgt af KB’s tilsvarende elitesatsning. Matchet mod spillere, der i deres årgang tydeligvis er blandt landets bedste, var Holte-drengene i den grad nødt til at tage arbejdshandskerne på, og forsøge at spille i et tempo, der er markant højere, end det de træner i. I vanlig stil tog drengene dog udfordringen op, og bød stormagterne op til dans. Brøndby var rigtig, rigtig gode, og havde en klar overvægt i boldbesiddelse og chancer, men formåede kun at score et enkelt mål. Det førte til en – trods alt – fortjent sejr.

I kampen mod KB fik Holte bragt sig foran, efter en veludført hjørnesparkskombination, hvor Magnus kunne score på et flot timet indlæg fra Jakob. Drengene – og særligt den modigt kæmpende målmand Brogaard – holdt fast på føringen med næb og kløer. Brogaard viste blandt andet det mod en målmand skal have, når han igen og igen kaster hoved og hænder ind, hvor andre kommer med knopperne forrest. Særligt i en kamp mod en modstander, der flere gange – bevidst – trådte på Holtespillere der lå ned, var det imponerende. Presset fra de godt spillende og teknisk stærke KB-spillere resulterede i en udligning kort før pause, men det tog ikke modet fra Holtedrengene. De spillede – og kæmpede – ufortrødent videre, i en anden halveg, der bød på flere chancer til begge hold. Der var dog flest chancer til KB, og det var derfor fortjent, at de kort inden slutfløjt kunne score sejrsmålet.

Holtedrengene var naturligt nok meget skuffede – og det skal retfærdigvis siges, at de ikke er vant til at tabe to kampe i træk. Igen viste de dog, hvad de er lavet af, da de rejste sig og spillede en flot kamp mod Hekla. Med to scoringer af Magnus blev sejren sikret i en kamp, som sagtens kunne have været vundet med 5- eller 6-0. I næste kamp fortsatte det flotte spil, men kræfterne begyndte at have svært ved at holde til, at opretholde intensiteten, og Nykøbing FC slap på den måde afsted med 0-0, i en kamp som Holte ellers dominerede. Efter en længere pause blev de sidste kræftet mobiliseret, og holdet spillede i 1. halveg en af de flotteste halvege længe. Igen var Jacob klar med et flot timet hjørnespark som Albert – efter et flot timet løb – fik scoret på. Herefter opsnappede Magnus en løs bold og sparkede resolut ind fra distancen, inden Magnus igen blev spillet fri med en flot pasning fra Rohan, og efter at have rundet en spiller lagde bolden fint på tværs til Gustav Risbjerg, der sikkert satte den forbi målmanden. Herefter satte holdet lidt autopiloten til, men blev vækket af en flot scoring fra modstanderen fra Tårnby. I anden halveg var begge hold ved at løbe tør for kræfter, og kampen ebbede langsomt ud, uden flere scoringer.

Hermed sluttede Holte med endnu en sejr – og efter modtagelse af pokaler, var også disse drenge trætte, men glade.

Andre Nyheder