24. juni 2020

Af HenrikMini

2006 i B-rækkens pokalfinale

Fredagen startede lidt kedelig, let grå og noget våd. Men det blev der hen under aften rådet bod på, da FC Holtes U14-drenge tog i mod Tølløses ditto i B-rækkens pokalsemifinale. Dommer Mortada Nasir Shubbar havde dårlig nok fløjtet kampen i gang, før Tølløse havde fået bolden over stregen første gang. 0-1 efter noget, der lignede et minut slog heldigvis ikke de blåblusede Holte-drenge ud – og en håndfuld minutter senere var der udlignet, da Nicolas satte pandebrasken på kuglen, der røg ind i hjørnet.

Nicolas leverede hele tre mål i semifinalen – to på hoved og et med fødderne

Kort efter fik FC Holte frispark et par meter udenfor feltet – og hvem andre end den ret så sikre frisparksskytte, Oscar, sparkede den… Lige op i nærmeste hjørne. 2-1 og vil jubel blandt de mange fremmødte tilskuere. Jublen fortsatte få minutter senere, da Nicolas igen brugte hovedet… 3-1. Nu skulle man tro, at det begyndte at ligne en sejr – kampens “unge alder”, 14 min., til trods. Men de røde Tølløse-spillere svarede hurtigt igen og drengene gik efter 17 min. til en kort vandpause med stillingen 3-2 til FC Holte.

Forsvarsklippen Oscar lukkede godt af overfor de røde fra Tølløse

Efter 1. halvlegs vandpause var der chancer i begge ender og en del spil henover midten – men ikke flere mål.

Aftensolen varmede stadig, da 2. halvleg blev sat i gang af kampens ganske glimrende dommer. 8 minutter gammel nåede halvlegen at blive, inden Nicolas fik vist, at han – udover hovedet – også kunne bruge fødderne. 4-2 og vild jubel på sidelinjen. Den ene af dem i hvert fald. Hattricket var hjemme. De nordvestsjællandske drenge fra Tølløse begyndte at presse mere på og kom også igennem til flere chancer – men Mikkel i FC Holte-målet agerede fint plankeværk og stod i mod… lige indtil det alligevel, efter et kvarters spil og lige inden 2. halvlegs

Vitus leverede en solid indsats på kanten

vandpause, lykkedes de røde at overliste ham og reducere til 4-3. Spændingen var altså i dén grad tilbage i kampen. Efter scoringen mosede begge hold på – hjemmeholdet for at “lukke” kampen – udeholdet for at udligne og dermed bevare chancen for at leve videre. Og det kunne såmænd være blevet både en pige og en dreng – det kunne være gået begge veje. Men kampens “målkvote” var tilsyneladende brugt op ved de allerede scorede syv mål og de blåblusede drenge fra Holte kunne dermed gøre de nuværende U19-drenge kunsten efter fra da de var U14… dér kom de nemlig også i B-finalen.

Stolt og glad far til kampens tre-målskytte…

Årgang 2006 drager torsdag syd på til Haslev, hvor B-finalen spilles kl. 19:00. Vi her på redaktionen ønsker pøj-pøj…

Andre Nyheder