18. marts 2021

Af Lotte Hansen

DBU om mentaltræning

1. 5-8 år I den tidlige alder prioriterer vi ikke den mentale træning, men sørger for at spillerne er drevet af den indre motivation og lyst frem for at gå efter ydre stimuli (som fx. at vinde osv.). At trives og have glæde ved at lege med bolden er også et tema i træningen.

2. 9-14 år Her supplerer vi med parathed, fokusering, afspænding, visualisering og indre dialog. At være parat og fokuseret er grundlaget for god træning. – er man der ikke mentalt, så sker der intet. Afspænding og visualisering handler om at fornemme sin egen krop og fx. forestille sig et frispark (#CR7). Vi vil også øve spillerne i at snakke med sig selv på en positiv og støttende måde

3. 15-18 år I den alder begynder mentaltræningen at være en del af den normale træning på banen. Her bygger vi på med yderligere færdigheder såsom selvtillid, motivation, stress[1]håndtering og spændings[1]regulering. Kræfterne og lysten skal bruges på en god måde.

Se de andre emner vi behandler i Nyt Fra Sportscheferne #5, klik her

Andre Nyheder