21. marts 2023

Af HenrikMini

Spilforståelsesdag for U12-U15

Video-analyse, taktisk oplæg og 5 timers fodboldnørderi på Rudegaard.

Der var presspil på dagsordenen, da U12-U15 brugte en lørdag på at dykke ned i fodboldspillets mange detaljer. De blev introduceret til individuelle- og hold-principper for presspillet, eller den defensive fase 3, som vores venner inde fra samarbejdsklubben Lyngby BK ville kalde det.

Dagene er opdelt i to dele, som hver starter med et taktisk oplæg med videoklips og efterfølgende træning. Når temaet er presspil, så siger det sig selv, at der bliver lagt rigtig mange sprintmeter i det fra spillerne, og der er ligeledes mange hårde dueller. Men selv med blå mærker og mælkesyre i benene så var spillerne altid klar på at svare på endnu et spørgsmål eller lave endnu et presløb. Vi slutter af med kamp for at se, hvor meget spillerne har udviklet sig, og man bliver altid positivt overrasket over, hvor meget spillere kan rykke sig på kort tid, hvis man er dedikeret, fokuseret og klar til at lære.

De eksterne trænere fra Lyngby BK og FC Helsingør er klar på endnu en spilforståelsesdag i april.

I FC Holte afvikler vi årligt 2 spilforståelsesdage for U10-U11 og 4 spilforståelsesdage for U12-U15 i temaerne: Opbygningsspil, gennembrudsspil, presspil og afslutningsspil (vs forsvarsspil).

Andre Nyheder