Fodboldudvikling

Mange boldberøringer

Børne- og ungdomsfodbold skal spilles, ikke løbes. Fodboldspillere bør have så mange boldberøringer som muligt til hver træning og kamp. Alt for mange klubber ender med at lade deres børn og unge spille på alt for store baner i forhold til deres alder både til træning og i kamp. Vi ønsker at undgå den tendens og i stedet skabe spillere, der har teknik til at kunne “spille i små rum” med god boldkoordination og overblik. Den udvikling begynder vi med fra de yngste årgange.

Holte Småspil og futsal

Klubbens yngste spillere (U6-U7) leger med hver deres bold under hele træningen i sjove små spil og øvelser. Vi bruger kun futsal-bolde, der er lidt tungere og mindre hoppende, hvilket fremelsker spillernes boldkoordination. I den ældre micro-fodbold, og i børne- og ungdomsfodbolden anvender vi en træningsmetode vi kalder Holte Småspil. Et Holte Småspil er typisk et 4v4-spil med særlige regler, der sikrer et sjovt og intensivt spil med mange boldberøringer og mange mål. De særlige regler “nudger” spillerne til at tænke fodbold og være kreative.

Læs mere om Holte Småspil og futsal.

Fokus på den enkelte spillers udvikling

Vi organiserer træningsaktiviteter med dynamiske træningsgrupper, hvor fokus er på at give den enkelte spiller passende øvelser. I planlægningen af træningsgrupper tager vi højde for den enkelte spillers træningsparathed, motoriske og tekniske behov, og fysik.

Læs om FC Holtes fokus på den enkelte spiller.

Niveaudeling?

I micro-fodbolden er der ingen niveaudeling hverken til træning eller 3-mands-stævner. I børne- og ungdomsårgangene anvender vi niveaudeling til kampe, da DBU’s børne- og ungdomsturneringer er niveaudelte.