Holte Småspil og futsal

Holte Småspil – vores primære træningsmetode

Holte Småspil er klubbens primære træningsmetode. Ude i den store verden kalder man det Small Sided Games. Metoden blev udviklet af hollænderne i 1970’erne, da de opdagede, at børn og unge ikke længere spillede så meget småbold på veje og i parker og derfor blev nogle ”tonsere”, der manglede en masse teknik og evne til at tænke og spille hurtigt sammen med andre. 

Holte Småspil er typisk 4v4 spil med alle mulige sjove og udfordrende regler, der ”nudger” spillerne til at bruge mange afleveringer, udnytte 2v1 situationer, bruge hele banen, spille i mange retninger i stedet for kun at løbe frem mod ét mål osv. 

Holte Småspil er en træningsmetode, hvor trænere ikke skal stå og bjæffe ordre til spillere, der bliver som brikker på et skakbræt. Trænerens opgave er at udfordre spillerne med spændende småspil og så lade spillerne selv finde ud af, hvordan de løser spillets udfordring bedst muligt.

Holte Småspil er til alle årgange

Vi begynder med Holte Småspil når spillerne er cirka syv år og bliver ved med det til de er 19 år.  Der findes hundredevis af Holte Småspil med forskellige formål og sværhedsgrader. Vi har spil, der får de små micro’ere til at se de andre spillere på banen. Vi har spil vi kan bruge til intensiv konditions- og intervaltræning med bold i ungdomsfodbolden.

Vi er vilde med Futsal

I Holte Småspil anvender vi ofte futsalbolde. Futsal er en brasiliansk form for 5v5 fodbold, hvor man spiller med en mindre, hårdere og mindre hoppende bold. Reglerne og bolden i futsal fremelsker boldkontrol og masser af små hurtige afleveringer. Futsal handler om improvisation, kreativitet og teknik. Vores yngste microspillere træner kun med futsalbolde. Hos de ældre spillere bruger vi futsalbolde sammen med Holte Småspil som det udfordrende alternativ til traditionel leverpostejfodbold.